Woning isoleren Rièzes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rièzes? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering als de gevel isoleren of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je uiteenlopende informatie over isolatie Rièzes. We zoomen in op zaken als radiatorfolie en spouwanker. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-riezes-6464

 • Lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Ook geluidsdicht
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6464
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€162,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop lees jij de meest rendabele stappen om je woning in Rièzes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rièzes kan zeer goedkoop (rond de € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1775 en de potentiële besparing ligt op €270 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rièzes kost plusminus €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het voordeel is om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse populaire vormen. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rièzes (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Rièzes is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 (jaarlijks). Hierna tref je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rièzes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€695
(€6850)
€1030
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€225
(€2150)
€370
(€3200)
Spouwmuur€210
(€1475)
€450
(€1900)
€835
(€3550)
HR++ glas€190
(€2150)
€285
(€3825)
€360
(€4750)
isolatie riezes 6464

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rièzes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rièzes isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en besparen tot €280 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Chimay

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Chimay op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Rièzes wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rièzes voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Rièzes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment