Woning isoleren Freux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Freux? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Freux. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende deuren en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-freux-6800

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Maak je huis stiller
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€161,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Freux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Freux is aantrekkelijk (rond de € 860 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Freux kost gemiddeld €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1150. Het rendement is al snel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Dit levert op plusminus €930 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Freux (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Freux is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Freux. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€735
(€6050)
€1010
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€265
(€1800)
€385
(€3250)
Spouwmuur€390
(€1275)
€640
(€2100)
€855
(€3350)
HR++ glas€235
(€2000)
€295
(€3500)
€375
(€4750)
isolatie freux 6800

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Freux?

Waarom zou ik mijn woning in Freux isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en geeft een besparing van €230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Libramont-Chevigny meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Freux wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Freux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Freux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment