Woning isoleren Chiny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Chiny? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Chiny. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-chiny-6810

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode6810
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€160,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de populairste stappen om jullie woning in Chiny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Chiny is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 730 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1625 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chiny kost zo’n €4950. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je zo’n €960 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chiny (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Chiny is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Chiny. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€585
(€7000)
€1190
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€170
(€2500)
€325
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1350)
€670
(€2075)
€885
(€3300)
HR++ glas€205
(€2875)
€280
(€3600)
€405
(€4550)
isolatie chiny 6810

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Chiny?

Waarom juist nu mijn huis in Chiny isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Mega of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en besparen tot €275 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote acties als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Chiny

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Chiny voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chiny
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Chiny wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Chiny voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Chiny. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment