Woning isoleren Villers-La-Loue

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Villers-La-Loue? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Villers-La-Loue. Dit kan gaan om onderwerpen als vliering isoleren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-villers-la-loue-6769

 • Uitstekend rendement
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode6769
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Villers-La-Loue te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-La-Loue is voordeling (vanaf € 990 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Villers-La-Loue kost plusminus €5650. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12300. De winst is ong. €860 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er diverse vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-La-Loue (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Villers-La-Loue kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. Dat komt neer op €1425 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Villers-La-Loue. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4150)
€755
(€5900)
€1010
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€280
(€2100)
€355
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1750)
€730
(€2150)
€920
(€3175)
HR++ glas€220
(€1900)
€280
(€3475)
€420
(€5300)
isolatie villers-la-loue 6769

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Villers-La-Loue?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-La-Loue isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en dat bespaart tot €200 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Meix-Devant-Virton

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Meix-Devant-Virton op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Meix-Devant-Virton
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Villers-La-Loue wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Villers-La-Loue voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Villers-La-Loue. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment