Woning isoleren Moircy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moircy? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals gevelisolatie of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Moircy. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als schuimstrips en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-moircy-6800

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Dempt het geluid
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€161,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de meest interessante manieren om je woning in Moircy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Moircy kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 920 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het bespaart circa €215 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, dekens, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Moircy kost +/- €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het rendement is plusminus €830 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. Hierna behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moircy (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Moircy is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. Dat is dus al gauw €1275 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Moircy. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€885
(€5600)
€1000
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€180
(€1650)
€330
(€2750)
Spouwmuur€355
(€1225)
€700
(€1900)
€780
(€3475)
HR++ glas€240
(€2775)
€340
(€3400)
€380
(€4725)
isolatie moircy 6800

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Moircy?

Waarom zou ik mijn huis in Moircy isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en geeft een besparing van €285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Libramont-Chevigny kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Moircy wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Moircy voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Moircy. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment