Woning isoleren Sainte-Marie-Chevigny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sainte-Marie-Chevigny? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties als de vloer isoleren of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Sainte-Marie-Chevigny. Je komt meer te weten over vraagstukken over de vloer isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sainte-marie-chevigny-6800

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de meest populaire methodes om je woning in Sainte-Marie-Chevigny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sainte-Marie-Chevigny is betaalbaar (ongeveer € 910 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het bespaart circa €270 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sainte-Marie-Chevigny kost zo’n €5550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Je profiteert van grofweg €750, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sainte-Marie-Chevigny (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Sainte-Marie-Chevigny is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per 12 maanden. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Sainte-Marie-Chevigny. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€775
(€6200)
€1090
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€225
(€2650)
€375
(€3200)
Spouwmuur€290
(€1250)
€680
(€2800)
€925
(€3500)
HR++ glas€245
(€2450)
€295
(€3575)
€410
(€4900)
isolatie sainte-marie-chevigny 6800

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sainte-Marie-Chevigny?

Waarom juist nu mijn huis in Sainte-Marie-Chevigny isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en geeft een besparing van €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Libramont-Chevigny in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sainte-Marie-Chevigny wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Sainte-Marie-Chevigny voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Sainte-Marie-Chevigny. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment