Woning isoleren Wolkrange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wolkrange? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel als de spouw isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Wolkrange. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wolkrange-6780

 • Besparen op energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook akoestische isolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode6780
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€160,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Wolkrange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wolkrange is financieel toegankelijk (vanaf € 970 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wolkrange kost om en nabij de €5900. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Daarmee bespaar je circa €800 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog een aantal populaire werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Wolkrange (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een huis in Wolkrange is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Wolkrange. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€735
(€5450)
€910
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€245
(€1900)
€345
(€3100)
Spouwmuur€320
(€1700)
€620
(€1900)
€925
(€3425)
HR++ glas€190
(€2575)
€280
(€3375)
€385
(€5350)
isolatie wolkrange 6780

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wolkrange?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wolkrange isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Messancy

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Messancy aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Messancy
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Wolkrange wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wolkrange voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Wolkrange. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment