Woning isoleren Achêne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Achêne? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de buitengevel en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Achêne. Denk aan onderwerpen als de zolder isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-achene-5590

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje zie je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Achêne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Achêne kan erg voordelig (vanaf plusminus € 950 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Achêne kost ongeveer €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Dit levert op ongeveer €970 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Achêne (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Achêne is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. Dat is dus al gauw €975 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Achêne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€765
(€6900)
€1060
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€240
(€1900)
€340
(€3500)
Spouwmuur€295
(€975)
€720
(€2375)
€785
(€3625)
HR++ glas€215
(€2725)
€300
(€3075)
€445
(€4725)
isolatie achene 5590

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Achêne?

Waarom juist nu mijn huis in Achêne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Ciney

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ciney in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Achêne wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Achêne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Achêne. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment