Woning isoleren Jemelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jemelle? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Jemelle. We staan stil bij items als de garage isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-jemelle-5580

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€173,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire stappen om een woning in Jemelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jemelle is interessant (plusminus € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Jemelle kost je zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het rendement is om en nabij €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog enkele mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jemelle (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Jemelle is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hieronder vind je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Jemelle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€745
(€5950)
€1060
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€290
(€2500)
€360
(€3200)
Spouwmuur€255
(€1500)
€590
(€2425)
€880
(€3575)
HR++ glas€235
(€1900)
€295
(€3100)
€365
(€4450)
isolatie jemelle 5580

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Jemelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Jemelle isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent en Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750, waarbij u een besparing realiseert van €305 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Rochefort

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Rochefort kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Jemelle wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Jemelle voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Jemelle. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment