Woning isoleren Villers-Sur-Lesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villers-Sur-Lesse? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties zoals vloerisolatie en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Villers-Sur-Lesse. We staan stil bij onderwerpen als tochtwering en PIR isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-villers-sur-lesse-5580

 • Flinke besparing
 • Geen vochtproblemen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€173,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check je de meest populaire onderdelen om een woning in Villers-Sur-Lesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-Sur-Lesse is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €255 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, icynene, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Villers-Sur-Lesse kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Dit levert op plusminus €990 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-Sur-Lesse (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Villers-Sur-Lesse is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De besparing komt neer op €800 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Villers-Sur-Lesse. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€575
(€5550)
€1060
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€220
(€1850)
€350
(€3200)
Spouwmuur€285
(€1650)
€420
(€2350)
€915
(€3650)
HR++ glas€205
(€2925)
€280
(€3800)
€370
(€5300)
isolatie villers-sur-lesse 5580

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Villers-Sur-Lesse?

Waarom juist nu mijn huis in Villers-Sur-Lesse isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna komen we met meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Rochefort

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rochefort kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Villers-Sur-Lesse wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Villers-Sur-Lesse voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Villers-Sur-Lesse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment