Woning isoleren Lessive

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lessive? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Lessive. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lessive-5580

 • De energienota gaat omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Een verantwoorde keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€173,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste acties om een woning in Lessive te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lessive is goed te betalen (ongeveer € 750 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €230 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lessive kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1190. De besparing loopt op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Je profiteert van ongeveer €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verscheidene rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lessive (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Lessive kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar. Hierna tref je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lessive. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€875
(€5250)
€980
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€200
(€2500)
€320
(€2850)
Spouwmuur€315
(€1700)
€430
(€2175)
€950
(€3400)
HR++ glas€220
(€2950)
€315
(€4175)
€395
(€5250)
isolatie lessive 5580

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lessive?

Waarom juist nu mijn huis in Lessive isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Trevion, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Rochefort

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Rochefort in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lessive wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lessive voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lessive. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment