Woning isoleren Ciney

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ciney? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie buitenkant gevel en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Ciney. We staan stil bij vraagstukken over de kruipruimte isoleren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ciney-5590

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor klein en groot budget
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€175,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf lees jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Ciney te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ciney is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 770 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1675 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ciney kost doorgaans €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De potentiële besparing ligt op €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13100. Daarmee bespaar je circa €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse vaak toegepaste alternatieven. Hieronder behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ciney (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Ciney is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ciney. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€625
(€5050)
€1240
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€180
(€2250)
€380
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1150)
€620
(€2200)
€925
(€3350)
HR++ glas€195
(€2525)
€295
(€4025)
€355
(€5025)
isolatie ciney 5590

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ciney?

Waarom zou ik mijn huis in Ciney isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Ciney

Met behulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ciney meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ciney wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ciney voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Ciney. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment