Woning isoleren Buissonville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Buissonville? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Buissonville. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en purschuim. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-buissonville-5580

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€172,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Buissonville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buissonville kan erg voordelig (vanaf zo’n € 950 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1825 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Buissonville kost doorgaans €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het rendement is al snel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je pakweg €940 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er meerdere mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Buissonville (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Buissonville is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Buissonville. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€875
(€5500)
€940
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€260
(€1600)
€360
(€3550)
Spouwmuur€295
(€1200)
€460
(€2050)
€830
(€3250)
HR++ glas€230
(€2725)
€320
(€4000)
€360
(€4600)
isolatie buissonville 5580

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Buissonville?

Waarom mijn woning in Buissonville isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Rochefort

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Rochefort op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Buissonville wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Buissonville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Buissonville. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment