Woning isoleren Conneux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Conneux? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Conneux. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de bodem en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-conneux-5590

 • Lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€174,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Conneux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Conneux kan erg voordelig (al vanaf € 940 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Conneux kost ongeveer €5600. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Je profiteert van plusminus €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er meerdere interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Conneux (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Conneux is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Conneux. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€735
(€7500)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€260
(€2250)
€360
(€3400)
Spouwmuur€355
(€925)
€530
(€2425)
€895
(€3250)
HR++ glas€190
(€2675)
€300
(€3350)
€440
(€4500)
isolatie conneux 5590

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Conneux?

Waarom moet ook ik mijn huis in Conneux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco en Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, waarbij u een besparing realiseert van €320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Ciney

Met hulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ciney kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is evident: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Conneux wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Conneux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Conneux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment