Woning isoleren Wavreille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wavreille? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Wavreille. Denk aan vraagstukken over isolatie van de buitengevel en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wavreille-5580

 • Besparen op energienota
 • Minder tocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de interessantste onderdelen om je woning in Wavreille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wavreille kan erg voordelig (vanaf € 740 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €240, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wavreille kost plusminus €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het rendement is al snel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het voordeel is ongeveer €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er nog enkele alternatieve vormen. In het volgende overzicht praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Wavreille (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Wavreille is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Wavreille. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€615
(€7500)
€1160
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€2000)
€365
(€3600)
Spouwmuur€385
(€1025)
€690
(€2375)
€890
(€3375)
HR++ glas€245
(€2900)
€280
(€3575)
€445
(€4825)
isolatie wavreille 5580

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wavreille?

Waarom juist nu mijn huis in Wavreille isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, waarbij u een besparing realiseert van €305 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Rochefort

Met hulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Rochefort op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Wavreille wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Wavreille voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Wavreille. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment