Woning isoleren Mont-Gauthier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mont-Gauthier? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Mont-Gauthier. We zoomen in op thema’s als isolatie van de gevel en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mont-gauthier-5580

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€173,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Mont-Gauthier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mont-Gauthier kan erg voordelig (vanaf plusminus € 990 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mont-Gauthier kost doorgaans €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13000. Daarmee bespaar je grofweg €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mont-Gauthier (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Mont-Gauthier kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat is dus al gauw €1275 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Mont-Gauthier. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€665
(€6600)
€970
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€290
(€1600)
€305
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1075)
€700
(€2200)
€815
(€3550)
HR++ glas€250
(€1975)
€285
(€3275)
€395
(€5325)
isolatie mont-gauthier 5580

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mont-Gauthier?

Waarom juist nu mijn huis in Mont-Gauthier isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Rochefort

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Rochefort in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Mont-Gauthier wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mont-Gauthier voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Mont-Gauthier. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment