Woning isoleren Leignon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leignon? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties als bijv. isolatie van de buitengevel of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Leignon. We bespreken items als tochtprofielen en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-leignon-5590

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€174,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Leignon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leignon is voordeling (vanaf zo’n € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Leignon kost doorgaans €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Het rendement is al snel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is circa €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Leignon (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Leignon kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De besparing komt neer op €1475 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Leignon. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€575
(€6850)
€1010
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€265
(€2600)
€390
(€2750)
Spouwmuur€395
(€825)
€590
(€2550)
€790
(€3525)
HR++ glas€215
(€1850)
€325
(€4275)
€425
(€5075)
isolatie leignon 5590

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Leignon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Leignon isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en geeft een besparing van €230, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Ciney

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Ciney meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Leignon wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Leignon voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Leignon. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment