Woning isoleren Serinchamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Serinchamps? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van de vliering of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Serinchamps. We gaan aan de slag met items als isolatie van de spouw en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-serinchamps-5590

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€175,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna lees jij de populairste methodes om jullie woning in Serinchamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Serinchamps is betaalbaar beginnend bij € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €215 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1875 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Serinchamps kost plusminus €5500. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Je profiteert van ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Serinchamps (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Serinchamps is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Serinchamps. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3650)
€875
(€6600)
€960
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€270
(€1800)
€395
(€3600)
Spouwmuur€230
(€750)
€570
(€2300)
€875
(€3275)
HR++ glas€225
(€2100)
€335
(€3775)
€400
(€4475)
isolatie serinchamps 5590

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Serinchamps?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Serinchamps isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en dat levert gemiddeld op €225 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Ciney

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Ciney kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Serinchamps wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Serinchamps voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Serinchamps. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment