Woning isoleren Wasmes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wasmes? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen als isolatie van de vliering en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Wasmes. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wasmes-7340

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder ongedierte
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteColfontaine
Postcode7340
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€171,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Wasmes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wasmes is goedkoop (om en nabij de € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €225 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €2000 en de winst ligt rond de €200 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wasmes kost +/- €5550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Hiermee bespaar je zo’n €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Wasmes (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Wasmes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 op jaarbasis. Hieronder check je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Wasmes. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€585
(€7050)
€1190
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€225
(€1600)
€375
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1100)
€540
(€2500)
€895
(€3000)
HR++ glas€200
(€2625)
€320
(€3625)
€395
(€5025)
isolatie wasmes 7340

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wasmes?

Waarom mijn woning in Wasmes isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat bespaart tot €305 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Colfontaine

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Colfontaine meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Colfontaine
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wasmes wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wasmes voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Wasmes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment