Woning isoleren Hautrage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hautrage? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de zolder of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Hautrage. Je kunt denken aan thema’s als kieren dichten en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hautrage-7334

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode7334
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€170,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Hautrage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hautrage kan erg voordelig (vanaf € 880 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1625 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hautrage kost +/- €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het rendement is om en nabij €770 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er verschillende rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Hautrage (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Hautrage kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 p/jaar. Hierna tref je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Hautrage. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€665
(€7000)
€1190
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€180
(€1900)
€330
(€2900)
Spouwmuur€255
(€875)
€530
(€1950)
€875
(€3100)
HR++ glas€220
(€2200)
€335
(€3375)
€355
(€4750)
isolatie hautrage 7334

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hautrage?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hautrage isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat bespaart tot €240 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Saint-Ghislain

Door de ondersteuning van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Saint-Ghislain op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hautrage wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Hautrage voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Hautrage. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment