Woning isoleren Ville-Pommeroeul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ville-Pommeroeul? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de binnengevel isoleren en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Ville-Pommeroeul. Je leest uitvoerig over vraagstukken over tochtwering en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ville-pommeroeul-7322

 • Besparen op energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een warmere én stillere woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode7322
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€169,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk jij de meest toegepaste methodes om een woning in Ville-Pommeroeul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ville-Pommeroeul kan erg voordelig (al vanaf +/- € 830 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €2000 en de besparing loopt op tot €225 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ville-Pommeroeul kost ongeveer €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Ville-Pommeroeul (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Ville-Pommeroeul is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ville-Pommeroeul. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€815
(€5600)
€1080
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€245
(€1700)
€380
(€3600)
Spouwmuur€230
(€1750)
€660
(€2425)
€915
(€3600)
HR++ glas€245
(€1875)
€285
(€3325)
€380
(€5375)
isolatie ville-pommeroeul 7322

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ville-Pommeroeul?

Waarom zou ik mijn huis in Ville-Pommeroeul isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, waarbij u een besparing realiseert van €310 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma, Hubo, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Bernissart

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bernissart in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bernissart
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Ville-Pommeroeul wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Ville-Pommeroeul voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ville-Pommeroeul. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment