Woning isoleren Sirault

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sirault? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de gevel en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Sirault. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sirault-7332

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode7332
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk je de interessantste onderdelen om je woning in Sirault te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sirault is interessant (vanaf zo’n € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1675 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sirault kost doorgaans €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12400. Daarmee bespaar je zo’n €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sirault (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Sirault kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De besparing komt neer op €1400 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Sirault. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€885
(€6850)
€950
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€255
(€2400)
€365
(€3350)
Spouwmuur€320
(€1225)
€710
(€2100)
€785
(€3675)
HR++ glas€210
(€2400)
€340
(€3300)
€365
(€5150)
isolatie sirault 7332

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sirault?

Waarom zou ik mijn huis in Sirault isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande klussen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Saint-Ghislain

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Saint-Ghislain aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Sirault wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Sirault voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Sirault. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment