Woning isoleren Colfontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Colfontaine? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de buitengevel isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Colfontaine. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-colfontaine-7340

 • Besparen op energienota
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook geluidswerend
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteColfontaine
Postcode7340
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref je de meest interessante manieren om jouw woning in Colfontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Colfontaine is goed te betalen (vanaf zo’n € 860 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1675 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Colfontaine kost doorgaans €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1030. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Je profiteert van plusminus €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Colfontaine (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Colfontaine is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat komt neer op €850 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Colfontaine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€885
(€5100)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€195
(€1550)
€360
(€2950)
Spouwmuur€220
(€1425)
€660
(€2725)
€895
(€3675)
HR++ glas€235
(€2350)
€320
(€4000)
€430
(€5275)
isolatie colfontaine 7340

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Colfontaine?

Waarom moet ook ik mijn huis in Colfontaine isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Colfontaine

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Colfontaine aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Colfontaine
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Colfontaine wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Colfontaine voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Colfontaine. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment