Woning isoleren Ecaussinnes-D’Enghien

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ecaussinnes-D’Enghien? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen als de spouw isoleren en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Ecaussinnes-D’Enghien. Dit kan gaan om topics als buisisolatie en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ecaussinnes-d-enghien-7190

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geluidswerende werking
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode7190
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele acties om jullie woning in Ecaussinnes-D’Enghien te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ecaussinnes-D’Enghien is betaalbaar (ongeveer € 830 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ecaussinnes-D’Enghien kost +/- €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het rendement is zo’n €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ecaussinnes-D’Enghien (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van de woning in Ecaussinnes-D’Enghien is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ecaussinnes-D’Enghien. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€765
(€7450)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€290
(€2300)
€345
(€2750)
Spouwmuur€370
(€1225)
€740
(€2425)
€880
(€3500)
HR++ glas€205
(€2000)
€325
(€4275)
€350
(€5175)
isolatie ecaussinnes-d-enghien 7190

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ecaussinnes-D’Enghien?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ecaussinnes-D’Enghien isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Ecaussinnes

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ecaussinnes meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ecaussinnes
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ecaussinnes-D’Enghien wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ecaussinnes-D’Enghien voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Ecaussinnes-D’Enghien. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment