Woning isoleren Sprimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sprimont? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de vloer en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Sprimont. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de zolder en K-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sprimont-4140

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer controle in de woning
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Je kunt veel zelf doen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode4140
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€172,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be check jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Sprimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sprimont is goed te betalen (om en nabij de € 870 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €285, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, dekens, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sprimont kost om en nabij de €4750. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het rendement is grofweg €950 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sprimont (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Sprimont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Onderstaand vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Sprimont. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4050)
€805
(€6050)
€920
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€210
(€1750)
€360
(€3450)
Spouwmuur€320
(€1125)
€610
(€2525)
€795
(€3050)
HR++ glas€230
(€2950)
€320
(€3925)
€430
(€4900)
isolatie sprimont 4140

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sprimont?

Waarom juist nu mijn huis in Sprimont isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Mega en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Sprimont

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sprimont in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sprimont
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Sprimont wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sprimont voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Sprimont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment