Woning isoleren Gouy-Lez-Piéton

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gouy-Lez-Piéton? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. vliering isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Gouy-Lez-Piéton. Dit kan gaan om items als isolatie van de vliering en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gouy-lez-pieton-6181

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Je kunt klein beginnen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode6181
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€178,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Gouy-Lez-Piéton te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gouy-Lez-Piéton is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 920 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1775 en het resultaat is zo’n €185 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gouy-Lez-Piéton kost zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Dit levert op zo’n €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gouy-Lez-Piéton (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Gouy-Lez-Piéton is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat is dus al gauw €1250 p/jaar. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gouy-Lez-Piéton. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3400)
€615
(€5500)
€1000
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€285
(€1550)
€320
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1500)
€610
(€2225)
€830
(€3225)
HR++ glas€220
(€2175)
€315
(€3975)
€360
(€4600)
isolatie gouy-lez-pieton 6181

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gouy-Lez-Piéton?

Waarom juist nu mijn huis in Gouy-Lez-Piéton isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en dat bespaart tot €325 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Courcelles

Via de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Courcelles kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Courcelles
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Gouy-Lez-Piéton wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gouy-Lez-Piéton voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Gouy-Lez-Piéton. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment