Woning isoleren Monceau-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Monceau-Sur-Sambre? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Monceau-Sur-Sambre. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals triple glas en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-monceau-sur-sambre-6031

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Goed voor het klimaat
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6031
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€175,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Monceau-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Monceau-Sur-Sambre is goedkoop beginnend bij € 950 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Monceau-Sur-Sambre kost ongeveer €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12700. Het voordeel is pakweg €890 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog meer interessante oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Monceau-Sur-Sambre (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Monceau-Sur-Sambre is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Monceau-Sur-Sambre. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€825
(€5350)
€920
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€190
(€2050)
€340
(€3050)
Spouwmuur€330
(€1500)
€580
(€2200)
€840
(€3300)
HR++ glas€235
(€2550)
€330
(€4100)
€360
(€5175)
isolatie monceau-sur-sambre 6031

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Monceau-Sur-Sambre?

Waarom zou ik mijn woning in Monceau-Sur-Sambre isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en dat bespaart tot €255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Big Mat, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Charleroi

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Charleroi kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Monceau-Sur-Sambre wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Monceau-Sur-Sambre voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Monceau-Sur-Sambre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment