Woning isoleren Courcelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Courcelles? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals de spouw isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Courcelles. Dit kan gaan om topics als isolatie van muren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-courcelles-6180

 • Lagere maandlasten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode6180
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€177,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek je de meest populaire stappen om je woning in Courcelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Courcelles is voordeling (ongeveer € 980 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1675 en je bespaart al snel €260 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Courcelles kost +/- €5400. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Hiermee bespaar je ongeveer €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog een aantal rendabele opties. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Courcelles (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Courcelles is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Courcelles. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€595
(€6850)
€1160
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€250
(€1650)
€350
(€2700)
Spouwmuur€380
(€1575)
€640
(€2450)
€825
(€3650)
HR++ glas€230
(€1975)
€310
(€3825)
€395
(€4925)
isolatie courcelles 6180

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Courcelles?

Wat is het voordeel van mijn woning in Courcelles isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650 en besparen tot €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Courcelles

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Courcelles kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Courcelles
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Courcelles wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Courcelles voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Courcelles. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment