Woning isoleren Cour-Sur-Heure

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Cour-Sur-Heure? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Cour-Sur-Heure. Je kunt denken aan items als isolatie van de garage en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-cour-sur-heure-6120

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode6120
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Cour-Sur-Heure te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cour-Sur-Heure is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 910 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1875 en de winst ligt rond de €205, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Cour-Sur-Heure kost +/- €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is circa €790, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verscheidene vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Cour-Sur-Heure (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Cour-Sur-Heure is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Cour-Sur-Heure. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€855
(€5850)
€1180
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€235
(€2500)
€365
(€3250)
Spouwmuur€215
(€1100)
€510
(€1900)
€820
(€3050)
HR++ glas€220
(€2700)
€280
(€3325)
€410
(€4800)
isolatie cour-sur-heure 6120

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Cour-Sur-Heure?

Waarom zou ik mijn woning in Cour-Sur-Heure isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en dat bespaart tot €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Ham-Sur-Heure

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ham-Sur-Heure aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ham-Sur-Heure
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Cour-Sur-Heure wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Cour-Sur-Heure voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Cour-Sur-Heure. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment