Woning isoleren Walhain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Walhain? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Walhain. We gaan aan de slag met zaken als naden en kieren dichten en koudebruggen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-walhain-1457

 • Flinke besparing
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Geluidswerende werking
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode1457
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€163,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de interessantste acties om jouw woning in Walhain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Walhain is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €2000 en je bespaart al snel €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Walhain kost doorgaans €5200. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Hiermee bespaar je circa €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Walhain (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Walhain is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Walhain. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€805
(€7250)
€910
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€280
(€2650)
€400
(€2750)
Spouwmuur€390
(€1450)
€540
(€2225)
€815
(€3600)
HR++ glas€205
(€2525)
€315
(€3175)
€405
(€5000)
isolatie walhain 1457

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Walhain?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Walhain isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Watz en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Walhain

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Walhain in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walhain
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Walhain wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Walhain voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Walhain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment