Woning isoleren Ittre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ittre? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen zoals spouwmuurisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met handige informatie over isolatie Ittre. Bijvoorbeeld onderwerpen als de bodem isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ittre-1460

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIttre
Postcode1460
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Ittre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ittre is goedkoop (al vanaf +/- € 840 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ittre kost ongeveer €4900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is ong. €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ittre (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Ittre is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. Dat is dus al gauw €1050 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ittre. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€665
(€4700)
€1040
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€210
(€1900)
€365
(€3050)
Spouwmuur€240
(€850)
€710
(€1975)
€780
(€3375)
HR++ glas€245
(€1875)
€310
(€3875)
€405
(€5150)
isolatie ittre 1460

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ittre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ittre isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250, waarbij u een besparing realiseert van €245 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Ittre

Via een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ittre aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ittre
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ittre wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Ittre voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Ittre. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment