Woning isoleren Crisnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Crisnée? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Crisnée. Dit kan gaan om items als isolatie van de spouwmuur en K-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-crisnee-4367

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Buitengeluid absorberen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode4367
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€168,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop zie je de meest interessante stappen om je woning in Crisnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Crisnée is financieel toegankelijk (plusminus € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €185 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1775 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Crisnée kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1020. Het rendement is al snel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het rendement is grofweg €990 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Crisnée (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Crisnée kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat is dus al gauw €1300 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Crisnée. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€725
(€6400)
€1010
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€280
(€2300)
€365
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1225)
€580
(€2425)
€810
(€3325)
HR++ glas€225
(€2325)
€295
(€3425)
€395
(€4725)
isolatie crisnee 4367

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Crisnée?

Waarom juist nu mijn huis in Crisnée isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en geeft een besparing van €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Crisnée

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Crisnée op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Crisnée
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Crisnée wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Crisnée voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Crisnée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment