Woning isoleren Kemexhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kemexhe? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Kemexhe. We bespreken vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kemexhe-4367

 • Uitstekend rendement
 • Minder problemen met vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode4367
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€173,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Kemexhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kemexhe is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 740 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €210, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kemexhe kost gemiddeld €5650. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het rendement is circa €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Kemexhe (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Kemexhe is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kemexhe. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€795
(€6600)
€1020
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€210
(€1600)
€385
(€2950)
Spouwmuur€260
(€1400)
€540
(€2225)
€860
(€3275)
HR++ glas€195
(€2100)
€260
(€3175)
€360
(€5250)
isolatie kemexhe 4367

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Kemexhe?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kemexhe isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en dat levert gemiddeld op €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Crisnée

Door te profiteren van een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Crisnée op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Crisnée
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kemexhe wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kemexhe voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Kemexhe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment