Woning isoleren Bachte-Maria-Leerne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bachte-Maria-Leerne? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Bachte-Maria-Leerne. We bespreken zaken als buitenmuren isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bachte-maria-leerne-9800

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder ongedierte
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3551,69160922932 kWh
Gemiddelde energierekening€168,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk jij de meest populaire stappen om jullie woning in Bachte-Maria-Leerne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bachte-Maria-Leerne kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 770 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bachte-Maria-Leerne kost zo’n €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het rendement is ong. €990 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we meerdere populaire opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bachte-Maria-Leerne (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Bachte-Maria-Leerne is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat komt neer op €1000 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bachte-Maria-Leerne. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€685
(€5900)
€1190
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€270
(€1950)
€400
(€3200)
Spouwmuur€305
(€1350)
€520
(€2350)
€950
(€3475)
HR++ glas€215
(€2750)
€270
(€4175)
€370
(€5000)
isolatie bachte-maria-leerne 9800

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bachte-Maria-Leerne?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bachte-Maria-Leerne isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700, dat betekent een winst van 235 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Deinze

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Bachte-Maria-Leerne wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bachte-Maria-Leerne voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bachte-Maria-Leerne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment