Woning isoleren Deinze

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Deinze? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Deinze. Bijvoorbeeld topics als HR++ glas en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-deinze-9800

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Een hoger energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€167,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check je de meest interessante toepassingen om je woning in Deinze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Deinze is aantrekkelijk (om en nabij de € 930 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Deinze kost ongeveer €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het voordeel is circa €930, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder kennen we diverse populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Deinze (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Deinze is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Deinze. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€605
(€5950)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€295
(€2350)
€360
(€2900)
Spouwmuur€205
(€750)
€690
(€2625)
€890
(€3325)
HR++ glas€230
(€2450)
€315
(€3725)
€390
(€5150)
isolatie deinze 9800

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Deinze?

Waarom moet ook ik mijn huis in Deinze isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en dat levert gemiddeld op €280 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Deinze

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Deinze meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Deinze wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Deinze voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Deinze. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment