Woning isoleren Ooike

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ooike? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als vliering isoleren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Ooike. Je leest uitvoerig over zaken als isolerende raamfolie en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ooike-9790

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3550,44193475581 kWh
Gemiddelde energierekening€168,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check jij de meest populaire manieren om je woning in Ooike te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ooike is aantrekkelijk (vanaf € 840 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ooike kost je zo’n €4650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op plusminus €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog meer aantrekkelijke alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ooike (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Ooike is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat is dus al gauw €800 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Ooike. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€695
(€6500)
€1200
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€175
(€2350)
€390
(€3050)
Spouwmuur€265
(€925)
€640
(€2150)
€855
(€3250)
HR++ glas€195
(€1825)
€315
(€4300)
€425
(€4850)
isolatie ooike 9790

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ooike?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ooike isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Wortegem-Petegem

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Wortegem-Petegem meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wortegem-Petegem
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Ooike wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ooike voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Ooike. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment