Woning isoleren Kruishoutem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kruishoutem? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering zoals bodemisolatie of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Kruishoutem. We staan stil bij topics als isolerende raamfolie en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kruishoutem-9770

 • Lagere energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • U stoot minder CO2 uit
 • Weinig last van geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9770
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3548,87984166391 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de interessantste toepassingen om een woning in Kruishoutem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kruishoutem is financieel toegankelijk (plusminus € 820 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €265 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kruishoutem kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Dit levert op ongeveer €910 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kruishoutem (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Kruishoutem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Kruishoutem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€695
(€5950)
€940
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€295
(€2050)
€400
(€3000)
Spouwmuur€330
(€1075)
€470
(€1900)
€820
(€3250)
HR++ glas€190
(€2450)
€325
(€4175)
€360
(€5125)
isolatie kruishoutem 9770

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kruishoutem?

Waarom zou ik mijn huis in Kruishoutem isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Kruisem

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Kruisem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Kruishoutem wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Kruishoutem voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Kruishoutem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment