Woning isoleren Elsegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Elsegem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. vloerisolatie en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Elsegem. We staan stil bij items als de vloer isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-elsegem-9790

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3549,81709751905 kWh
Gemiddelde energierekening€168,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref je de populairste toepassingen om een woning in Elsegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Elsegem is goed te betalen beginnend bij € 810 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €2000 en het resultaat is zo’n €230 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Elsegem kost +/- €5650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het rendement is circa €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Elsegem (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Elsegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Elsegem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€745
(€7100)
€1140
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€205
(€2150)
€345
(€2750)
Spouwmuur€345
(€1225)
€610
(€2025)
€900
(€3675)
HR++ glas€225
(€2750)
€340
(€3925)
€430
(€5225)
isolatie elsegem 9790

Plaatsen in de buurt:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Elsegem?

Waarom mijn woning in Elsegem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en dat bespaart tot €255 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Wortegem-Petegem

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wortegem-Petegem aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wortegem-Petegem
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Elsegem wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Elsegem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Elsegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment