Woning isoleren Nederename

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nederename? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Nederename. We bespreken zaken als buisisolatie en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-nederename-9700

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3546,69291133526 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Nederename te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nederename is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 990 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1775 en het resultaat is zo’n €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nederename kost ongeveer €5500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Dit levert op pakweg €780 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Nederename (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Nederename is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Nederename. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€655
(€7250)
€1130
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€190
(€2600)
€325
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1575)
€730
(€2150)
€845
(€3025)
HR++ glas€195
(€2400)
€260
(€3800)
€380
(€5300)
isolatie nederename 9700

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Nederename?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nederename isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Watz en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en besparen tot €305 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna komen we met meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Oudenaarde

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Oudenaarde kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Nederename wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Nederename voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Nederename. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment