Woning isoleren Grammene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grammene? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Grammene. Je leest uitvoerig over topics als de zolder isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-grammene-9800

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3552,31644646608 kWh
Gemiddelde energierekening€168,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Grammene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grammene is betaalbaar (plusminus € 840 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grammene kost ongeveer €4900. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11600. Dit levert op grofweg €970 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grammene (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Grammene is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Grammene. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€625
(€6400)
€1240
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€205
(€2300)
€315
(€2750)
Spouwmuur€385
(€1650)
€570
(€2375)
€915
(€3000)
HR++ glas€240
(€1900)
€275
(€4050)
€425
(€4975)
isolatie grammene 9800

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Grammene?

Waarom moet ook ik mijn huis in Grammene isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Deinze

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Deinze kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is simpel: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Grammene wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Grammene voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Grammene. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment