Woning isoleren Volkegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Volkegem? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering als bijv. dubbel glas of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Volkegem. Denk aan onderwerpen als isolatie van de binnengevel en condensvorming. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-volkegem-9700

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder geluid van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3547,31774857202 kWh
Gemiddelde energierekening€168,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Volkegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Volkegem is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 720 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1825 en je bespaart al snel €200, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Volkegem kost doorgaans €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. De winst is pakweg €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er verschillende populaire werkzaamheden. Hierna praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Volkegem (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Volkegem kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per 12 maanden. Onderstaand vind je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Volkegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€695
(€6200)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€260
(€1950)
€390
(€3000)
Spouwmuur€255
(€950)
€510
(€2500)
€825
(€3500)
HR++ glas€190
(€2825)
€280
(€3700)
€385
(€4675)
isolatie volkegem 9700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Volkegem?

Waarom mijn woning in Volkegem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Oudenaarde

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Oudenaarde meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Volkegem wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Volkegem voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Volkegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment