Woning isoleren Wannegem-Lede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wannegem-Lede? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Wannegem-Lede. Dit kan gaan om onderwerpen als je dak isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wannegem-lede-9772

 • Veel geld besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9772
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3549,50467890067 kWh
Gemiddelde energierekening€168,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de interessantste manieren om jullie woning in Wannegem-Lede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wannegem-Lede is goedkoop (ongeveer € 960 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wannegem-Lede kost je zo’n €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Dit levert op om en nabij €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we meerdere vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Wannegem-Lede (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Wannegem-Lede is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Hierna tref je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wannegem-Lede. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€655
(€7100)
€1010
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€195
(€1850)
€340
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1225)
€500
(€2300)
€935
(€3650)
HR++ glas€200
(€1925)
€330
(€3600)
€380
(€4775)
isolatie wannegem-lede 9772

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wannegem-Lede?

Waarom juist nu mijn huis in Wannegem-Lede isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Kruisem

Met behulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kruisem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het advies hieronder kom je met een isolatieplan Wannegem-Lede wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wannegem-Lede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Wannegem-Lede. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment