Woning isoleren Petegem-Aan-De-Leie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Petegem-Aan-De-Leie? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als isolatie van de schuur of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Petegem-Aan-De-Leie. We staan stil bij items als radiatorfolie en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-petegem-aan-de-leie-9800

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Speciale groene leningen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik3552,94128370284 kWh
Gemiddelde energierekening€168,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk jij de meest populaire acties om een woning in Petegem-Aan-De-Leie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Petegem-Aan-De-Leie is aantrekkelijk beginnend bij € 800 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1700 en het resultaat is zo’n €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Petegem-Aan-De-Leie kost gemiddeld €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1100. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Je profiteert van pakweg €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we meerdere populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Petegem-Aan-De-Leie (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Petegem-Aan-De-Leie is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De besparing komt neer op €900 per 12 maanden. Hierna check je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Petegem-Aan-De-Leie. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€755
(€5750)
€1010
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€245
(€2050)
€375
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1300)
€660
(€1975)
€840
(€3125)
HR++ glas€235
(€2425)
€285
(€3300)
€400
(€5225)
isolatie petegem-aan-de-leie 9800

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Petegem-Aan-De-Leie?

Waarom mijn woning in Petegem-Aan-De-Leie isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €200 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Deinze

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Deinze op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Petegem-Aan-De-Leie wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Petegem-Aan-De-Leie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Petegem-Aan-De-Leie. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment