Woning isoleren Huise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Huise? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals spouwmuurisolatie of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Huise. Je leest uitvoerig over vraagstukken over plat dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-huise-9750

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9750
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3547,94258580878 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Huise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Huise is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1925 en het bespaart circa €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Huise kost doorgaans €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13200. Je profiteert van ongeveer €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verschillende mogelijke opties. Hierna beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Huise (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Huise is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Huise. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€805
(€5000)
€1150
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€200
(€1750)
€345
(€3000)
Spouwmuur€355
(€1500)
€520
(€2575)
€855
(€3050)
HR++ glas€220
(€2100)
€265
(€4050)
€445
(€4775)
isolatie huise 9750

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Huise?

Waarom juist nu mijn huis in Huise isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €240 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Kruisem

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Kruisem kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Huise wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Huise voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Huise. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment