Woning isoleren Moregem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Moregem? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen als schuin dak isoleren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Moregem. Denk aan vraagstukken over de schuur isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-moregem-9790

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3550,12951613743 kWh
Gemiddelde energierekening€168,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de populairste onderdelen om je woning in Moregem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moregem kan zeer goedkoop (om en nabij de € 860 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Moregem kost ongeveer €5300. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12600. Je profiteert van circa €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verscheidene interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Moregem (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Moregem is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2625 m3. Dat is dus al gauw €1100 p/jaar. Onderstaand ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Moregem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€695
(€5350)
€1070
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€180
(€1750)
€355
(€3400)
Spouwmuur€335
(€1050)
€570
(€2625)
€835
(€3125)
HR++ glas€205
(€2100)
€305
(€3925)
€360
(€4850)
isolatie moregem 9790

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Moregem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Moregem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Luminus en Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wortegem-Petegem

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wortegem-Petegem voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wortegem-Petegem
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Moregem wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Moregem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Moregem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment