Woning isoleren Zevergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zevergem? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Zevergem. We zoomen in op vraagstukken over spouwmuren isoleren en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zevergem-9840

 • Forse besparing mogelijk
 • Een gezond binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDe Pinte
Postcode9840
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3556,69030712338 kWh
Gemiddelde energierekening€169,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest populaire methodes om je woning in Zevergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zevergem kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 770 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €205 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zevergem kost zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het voordeel is zo’n €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Zevergem (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Zevergem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Hierna berekenen we de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Zevergem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€595
(€5950)
€950
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€215
(€2400)
€350
(€2850)
Spouwmuur€245
(€825)
€630
(€2625)
€865
(€3650)
HR++ glas€225
(€2700)
€270
(€3025)
€425
(€4725)
isolatie zevergem 9840

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zevergem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Zevergem isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in De Pinte

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente De Pinte voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Pinte
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Zevergem wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zevergem voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Zevergem. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment