Woning isoleren Landegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Landegem? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als het dak isoleren en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Landegem. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van schuine dak en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-landegem-9850

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Een warmere én stillere woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3557,31514436014 kWh
Gemiddelde energierekening€169,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand lees jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Landegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Landegem is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Landegem kost om en nabij de €5450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13500. Het rendement is om en nabij €930 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog meer mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Landegem (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Landegem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. Dat is dus al gauw €900 p/jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Landegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€815
(€5150)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€210
(€2050)
€315
(€3600)
Spouwmuur€395
(€1475)
€690
(€2800)
€935
(€3150)
HR++ glas€205
(€2950)
€300
(€3425)
€390
(€4800)
isolatie landegem 9850

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Landegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Landegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat bespaart tot €270 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Deinze

Mede door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Deinze aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Landegem wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Landegem voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Landegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment