Woning isoleren Vinkt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vinkt? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als isolatie van platte dak of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Vinkt. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vinkt-9800

 • Snelle terugverdientijd
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3553,5661209396 kWh
Gemiddelde energierekening€169,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Vinkt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vinkt is betaalbaar (vanaf zo’n € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €245 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1625 en het resultaat is zo’n €245 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vinkt kost gemiddeld €5850. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het voordeel is grofweg €770 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vinkt (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Vinkt kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Hierna berekenen we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vinkt. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€825
(€6600)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€175
(€2150)
€345
(€3250)
Spouwmuur€360
(€850)
€520
(€2200)
€835
(€3275)
HR++ glas€245
(€2000)
€320
(€3075)
€400
(€4900)
isolatie vinkt 9800

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vinkt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vinkt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Deinze

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Deinze aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Vinkt wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Vinkt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Vinkt. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment