Woning isoleren Munte

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Munte? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als bijv. HR++ glas of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Munte. Denk aan topics als isolatie van de binnengevel en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-munte-9820

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor elk budget
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3555,75305126825 kWh
Gemiddelde energierekening€169,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de populairste onderdelen om een woning in Munte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Munte is goed te betalen (vanaf zo’n € 800 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1700 en de besparing loopt op tot €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Munte kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. De winst is ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Munte (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Munte is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 p/jaar. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Munte. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€725
(€6550)
€1030
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€245
(€1550)
€315
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1600)
€530
(€2775)
€790
(€3150)
HR++ glas€235
(€2350)
€325
(€4200)
€355
(€4850)
isolatie munte 9820

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Munte?

Waarom zou ik mijn woning in Munte isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Merelbeke

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Merelbeke in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merelbeke
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Munte wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Munte voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Munte. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment