Woning isoleren Wontergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wontergem? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld HR++ glas of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Wontergem. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wontergem-9800

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3553,87853955797 kWh
Gemiddelde energierekening€169,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest interessante acties om jouw woning in Wontergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wontergem kan erg voordelig (al vanaf +/- € 770 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1950 en je bespaart al snel €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wontergem kost je zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. De winst is grofweg €820 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wontergem (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Wontergem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat komt neer op €900 per 12 maanden. Onderstaand tref je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wontergem. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€745
(€5500)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€215
(€2200)
€330
(€3100)
Spouwmuur€270
(€1575)
€420
(€2175)
€880
(€3350)
HR++ glas€215
(€2950)
€315
(€3800)
€390
(€5225)
isolatie wontergem 9800

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wontergem?

Waarom mijn woning in Wontergem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Deinze

Via de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wontergem wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Wontergem voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Wontergem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment